31 Temmuz 2013 Çarşamba

Yorum: Amy Plum - Ölmem Gerekirse (Revenants, #3)

SEVDİĞİNİ KURTARMAK İÇİN NE KADARINA HAZIRSIN?

Vincent beni bulmak için pek çok hayat boyunca beklemişti, ancak ortak geleceğimize dair hayallerimiz bir anda paramparça oldu. İkimizin de “arkadaş” olarak tanımladığımız biri ona ihanet etti ve ben de Vincent’i kaybetmiş oldum.

Şimdi düşmanımız France’ın ölümsüzlerini hâkimiyeti altına almaya son derece kararlı ve istediklerini elde etmek için bir savaş başlatmaktan da kaçınmayacaklar.

Heyecan dolu bir macera… Aşk, mücadele, gözyaşı, sürpriz bir son…


Yazar: Amy Plum
Çevirmen: Esra Çakıruylası
Yayın Evi: Akılçelen Kitaplar
Tür: Paranormal, Genç-Yetişkin, Aşk
Seri: Revenan/Benim İçin Öl
Sıralama: 3/3
Goodreads: 4,29 (3.353)
 
- Yorumum -


Ölmem Gerekirse, Amy Plum`ın Akılçelen Kitaplar`dan çıkan Revenant/Benim İçin Öl Serisinin, Benim İçin Öl ve Ben Ölene Kadar`dan sonra çıkan 3. ve son kitabı. Bitmesin diye ne kadar yavaş okumaya çalıştıysam da (ne kadar mümkün olabilirse) bitti ve ben gerçekten çok üzgünüm. Bu nedenle yer yer duygusallaşabilirim, mazur görün lütfen.

Duydun Mu? Aimee Carter - Tanrıçanın Mirası Çıktı..


536665_207403206084755_859740218_n

Sonunda beklenen gün geldi.

26 Temmuz 2013 Cuma

Yorum: Samantha Young - Gölgelerin Kanı (Warriors of Ankh, #3)


Normal insanlar gibi yaşamak; tüm isteği bu...

Kutsanmış bir Ruh Yiyici olan Eden, Ankhların yaptığı ani bir baskında yok edilmek üzereyken bir savaşçı tarafından kurtarılarak Ankha dönüştürülür. Ancak savaş sırasında Ankhlar tarafından ağabeyi öldürülen Edenın amacı bellidir: ağabeyinin intikamını almak ve hayatını normal insanlar gibi sürdürmek...

Ailesini ve geçmişini bir kenara itip kendini intikam almaya adayan Eden bu düşüncesinden vazgeçecek midir? Aşkı, arkadaşlığı ve güveni hissedebileceği bir dünyayı yeniden bulabilecek midir?

Samantha Young "Kan Günlükleri" serisinin son kitabıyla okurlarını unutamayacakları bir heyecanla buluşturuyor.


Yazar: Samantha Young

Çevirmen: Gülfem Çırak
Yayın Evi: Martı Yayınları
Tür: Paranormal, Genç-Yetişkin, Gerilim
Seri: Warriors of Ankh/Kan Günlükleri
Sıralama: 3/3
Goodreads: 4,26 (1.909)


- Yorumum -


Gölgelerin Kanı, Samantha Young`un Warriors of Ankh/Kan Günlükleri isimi serisinin 3. ve son kitabı. Bu sebeple ilk iki kitabı okumamış arkadaşlar için bu yorum bir miktar spoiler içerebilir, uyarmadı demeyin.



23 Temmuz 2013 Salı

Duydun Mu? Obsidiyen Film Oluyor..




Son zamanlarda alınan en bomba haber bu olsa gerek.Şaşkınlık, sevinç, merak hepsi bir arada. Bu haber geldi ya artık nasıl beklenir bilemiyorum.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Alışveriş Zamanı #1: Kargolarım Geldiii :)

 Size yeni cicilerimden bahsetmek istiyorum.. Aslında kargom elime 3 gün önce geçti ve ben resimlerini o zaman çekmiştim ama aklımdan çıkmış. Bugün merakla beklediğim diğer kargom gelince bu postu yazmanın tam zamanı olduğunu düşündüm..

21 Temmuz 2013 Pazar

Yorum: Simone Elkeles - Kusursuz Kimya (Perfect Chemistry, #1)


Brittany Ellis görünüşte her şeye sahipti. Varlıklı bir aile, mükemmel bir sevgili ve doğru bir arkadaş grubu. Ancak kimya dersinde, kasabanın yanlış tarafında yaşayan çete üyesi Alex Fuentesle laboratuvar partneri olmak zorunda kalınca, Brittanynin kusursuz hayatı sarsılacaktı.

Alex kötü bir çocuktu ve üstelik bunun farkındaydı. Brittanyyi baştan çıkaracağına dair arkadaşlarıyla bahse girerken, genç kızın duyguları hiç de umrunda değildi.

Fakat onları, kimyasal tepkimelerin en büyüğü bekliyordu. Aşk!

Alex ve Brittany, aralarındaki karşı konulmaz kimyaya kapıldıkça, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktı. Alex hayatını ortaya koymalı, Brittany en büyük sırlarını gözler önüne sermeliydi. Bütün dünya onları ayırmaya kararlıyken, masum bir aşk onları birarada tutabilecek miydi?



Yazar: Simone Elkeles

Çevirmen: Yeliz Üslü

Yayın Evi: Artemis Yayınları
Tür: Genç-Yetişkin, Romantik
Seri: Perfect Chemistry/Kusursuz Kimya
Sıralama: 1/3
Goodreads: 4.15 (82,903)


- Yorumum -

Kusursuz Kimya, Artemis Yayınlarından çıkan Simone Elkeles'in aynı isimli serisinin ilk kitabı. Genç-Yetişkin türündeki bu seri de Meksikalı 3 kardeşin aşkları konu ediliyor. İlk kitapta Alex Fuentes ve Brittany Ellis' i aşklarını okuyoruz.

Duydun Mu? Veronica Roth - Insurgent Çıkıyooor...



Insurgent geliyor..

16 Temmuz 2013 Salı

Yorum: Jennifer L. Armentrout - Opal (Lux, #3)

Hâlâ kendini beğenmiş öküzün teki olsa da artık Daemona direnmekten vazgeçtim çünkü, off... ona çılgınlar gibi âşığım.

Daemon`ın duygularından bir türlü emin olamıyordum ama son günlerde hiç tahmin etmediğim kadar ciddi olduğunu kanıtladı. Birlikte akıl almaz tehlikelerden geçmiş ve bölük pörçük ilişkimizi bir araya getirmeye kendimizi öyle kaptırmıştık ki... şey... ah tamam, söylüyorum işte: O yanımdayken tüm bedenimin titremesini dindiremiyorum, birlikteyken adeta ateş alıyoruz.



Ama bizim dışımızda bir sürü sorun var. Ne kadar uğraşırsa uğraşsın, ailesini koruyamıyor, ona yardım etmeliyim.

Yaşadıklarımdan sonra artık eski Katy değilim. Bambaşka biriyim, geleceğim öyle belirsiz ki... Bizi sorunların çözümüne yaklaştıran her adım, aslında içinden çıkamayacağımız korkunç bir organizasyonun parçalarına götürüyor.


Ölümler hâlâ acı veriyor, yardımlar en beklenmeyenden geliyor ve dostlar en ölümcül düşmanlara dönüşüyorlar ama biz geri adım atmayacağız. Sonunda dünyamız sonsuza kadar paramparça olsa bile.


Birlikte güçlüyüz... ve onlar bunu biliyorlar.



Yazar: Jennifer L. Armentrout
Çevirmen: Bilge N. Zileli Alkım
Yayın Evi: Dex Kitap
Tür: Paranormal, Genç-Yetişkin, Romantik
Seri: Lux 
Sıralama: 3/5
Goodreads: 4.49 (18,874)


- Yorumum -


Opal, Dex Kitap'tan çıkan ve oldukça ses getiren Lux serisinin üçüncü kitabı ve şunu söylemeliyim ki bu seri bir muhteşem :) Her kitap bir öncekini aratmayan türde.

Yoruma nasıl başlamalı nasıl yapmalı hiç bilmiyorum. Yazmaya başladıkça akacağını umuyorum :) Zira kitapta aynı bu şekilde bitti, bir kere başlayınca kesinlikle elinizden bırakamayacağınız garanti. Uykusuz gecelere hazır olun :)

12 Temmuz 2013 Cuma

Yorum: Sylvia Day - Sana Bağlandım (Crossfire, #3)

Sen benimsin!

Gideon havlumu çekip açtı. Havlu yere düşüp de ben karşısında çırılçıplak kalınca sert bir soluk aldı. "Ah, Eva." Sesi öyle duygu doluydu ki gözlerim yanıyordu. Tişörtünü başının üstünden çekip çıkardı ve bir kenara fırlattı. Sonra bana doğru uzandı, çıplak tenlerimizin birbirine dokunacağı anı uzatarak dikkatle girdi kollarımın arasına.

Crossfire aşk macerası hiç hız kesmeden devam ediyor! Tutkuyla birbirlerine kenetlenen Eva ve Gideonın artık kimsenin bilmediği tehlikeli bir sırları var! Evanın hayatını mahveden üvey kardeşi Nathan öldürüldü. Peki, onu öldüren kişi kim? Eva, şüpheleri ve aşkı arasında doğru yolu bulabilecek mi?

Sana Soyundum ve Sende Kendimi Buldumla iyice harlanan tutku ateşi serinin bu üçüncü kitabıyla doruğa ulaşıyor. Sana Bağlandım inanılmaz bir dönüm noktasıyla okurları soluksuz bırakıyor. 

Yazar: Sylvia Day
Çevirmen: Ayşe Kaya
Yayın Evi: Doğan Kitapçılık
Tür: Yetişkin Edebiyatı, Romantik
Seri: Crossfire
Sıralama: 3/5
Goodreads: 4.08 (39,719)


- Yorumum -

Sana Bağlandım Sylvia Day'in Crossfire Üçlemesinin (serinin üç kitap ile bitmeyeceği açıklandığına göre belki de Crossfire Serisi demek daha doğru olur) üçüncü kitabı. İlk yorum olarak bir serinin üçüncü kitabının denk gelmiş olması biraz talihsizlik oldu ama ilk yorumum için oldukça heyecanlı olduğumdan daha fazla beklemek istemedim. Belki vakit bulduğumda ilk iki kitabı da yorumlayabilirim diye umuyorum.

Duydun Mu?: Tahereh Mafi - Beni Bırakma Çıktı!



Tahereh Mafi'nin DEX Kitap'tan çıkan Shatter Me serisinin ikinci kitabı Unravel Me/Beni Bırakma internette satışa sunuldu. Kitapçılara dağıtımı ne kadar sürer bilinmez ama kitabı edinmek isteyenler internet üzerinden alabilirler.

Duydun mu?: Amy Plum-Ölmem Gerekirse Çok Yakında..


Amy Plum'un severek okunan Revenants serisinin üçüncü kitabı Ölmem Gerekir/If I Shoul Die'ın Türkçe edisyonu yayıma hazır. Çok yakında raflarda göreceğimizi umuyorum.


Merhaba..



Uzun zamandır açmak istediğim ama her niyetlendiğimde ya fırsat bulamadığımdan ya da cesaretim kırıldığından dolayı bir türlü açamadığım bloğumu görüldüğü üzere sonunda açtım. Bu benim ilk bloğum olduğu için hala keşfetmeye çalışıyorum aslında. Tasarımın yavanlığı (ki tamamen default temalardan biri, hiç bir şey yapamadım henüz) bu yüzdendir ama en kısa sürede iyileşecektir diye umuyorum.


Bu bloğu ziyaret eden ve şu anda bu yazıyı okuyan her ziyaretçinin olduğu gibi bende kitap almaya, kitap saklamaya ve en çok da okumaya bağımlıyım. Okuduğum bir kitabı, izlediğim bir filmi oturup saatlerce konuşup tartışabilirim ama her zaman beni dinleyecek kadar sabırlı insanlar olmuyor etrafımda maalesef. İşte bu blog da tam olarak bunun için açıldı. Okuduğum ve okumak istediğim kitaplar hakkında kendimce düşüncelerimi paylaşabileceğim bir yer olsun istedim.


Her türlü yorum ve eleştiriniz için şimdiden teşekkürler.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...