16 Ağustos 2013 Cuma

Yorum: G. A. Aiken - Ejderin Aşkı (Dragon Kin, #1)


İnsana dönüşebilen ejderhaların tutkulu aşk oyunlarıyla alev alacaksınız.

Kalbi bir ejderhaya, şehvetiyse kibirli bir şövalyeye aitti.
Bir gün bunların bir araya gelebileceğini kim hayal edebilirdi ki?
Despot ağabeyini öldürmenin peşindeki Kanlı Annwyl, kaderin onu sürüklediği olayların ortasında aşkı ve tutkuyu keşfediyor.

Kanlı Annwyl gibi bir lakaba sahip olmak, kadın bir savaşçı için de olsa, hiç kolay değildir. Erkekler ya korkuyla titrer ya da saygıyla selam verir.

Ama arada sırada bir erkekle, Yok edici Feraghusla konuşabildiği gibi konuşabilmeyi arzulamaktadır.

Fakat ne yazık ki Fearghus bir ejderhadır. Büyük, pullu ve ölümcül.

Fearghusun onu savaş için eğitmek üzere ayarladığı sert, küstah şövalyeye karşı uyanan duygularından çok farklı bir şekilde, Annwyl onunla kendini güvende hisseder. Günlerini onu vahşi, kuvvetli bir arzuyla dolduran adamla dövüşerek, gecelerini ise bir köyü sadece nefesiyle yıkabilecek sihirli bir varlıkla geçirerek harcayan Annwyl, hayatın daha da garipleşemeyeceğinden emindir.

Ama yanılıyordur...



Yazar: G.A. Aiken
Çevirmen: Alp Levi
Yayın Evi: Ephesus Yayınları
Tür: Fantastik, Yetişkin Edebiyatı, Aşk
Seri: Dragon Kin
Sıralama: 1/?
Goodreads: 4,01 (8.566)




- Yorumum -

Ejderin Aşkı, uzun zamandır okuma listemde olan ama nedense bir türlü elimin uzanmadığı bir kitaptı. Meğerse ne büyük bir hata yapmışım. Tartışmasız son zamanlarda okuduğum en eğlenceli kitaptı. Çok sevdim çok.


Bir kere kitapta ejderhaların olması sevmemin en başlıca nedeni. Ama sadece bu kadar değil tabiki, büyü, aşk, vahşet hepsi bu kitapta. Neredeyse kitaptaki tüm karakterlerin birbirleriyle atışmaları ise çoook eğlenceliydi :)

Biraz kitaba değinmek gerekirse, iki tane hikaye içeriyor kitap. İlk kitap Kanlı Annwyl ile Fearghus'un hikayesi ve benim favorim hikayem :) Çok eğlendim okurken. Annwyl, kadın demeye bin şahit isteyecek güçte bir kadın, Fearghus ise hem ejderha hem de insan haliyle muhteşem bir yaratık. İki karakterin karşılaşma anından itibaren kavgaları, atışmaları, anlaşmaları, savaşları ve tüm bunlar olurken kendi duyguları ile verdikleri mücadeleyi okuyoruz.

İkinci kitabımız ise Fearghus`un anne ve babasını yani ikiside bir ejderha olan Rhiannon ile Bercelak`ı anlatıyor. Kraliçenin gücü nedeniyle nefret ettiği kızı Rhiannon`u evlendirmek üzere savaş lordu Bercelak`a göndermesi ile çiftimiz bir araya gelir. Bercelak yüzyıllardır Rhiannon`u sevmekte fakat hem kötü ünü hem de alt tabakadan olması sebebiyle Rhiannon kendisinden nefret etmektedir. Bu hikayemizde de Bercelak`ın kendini sevdirme çabalarını ve Kraliçe ile Rhiannon`un savaşını anlatıyor.

İki hikaye de birbirinden güzel ve eğlenceli. Küçük Kız`ın tavsiyesi ile ben ikinci hikayeden okumaya başladım ve iyiki de böyle yapmışım. Okumayı düşünenlere de böyle yapmalarını öneririm. Okumayı düşünmeyenler ise çok şey kaçıracaklarını bilsinler. :)


Puanım: 5

6 yorum:

  1. Aramıza hoş geldin! Ejderhalar *.* -eridi- Yazar cidden çok hoş karakterler yaratmış ve ikinci kitabıda okursan olaylarla birlikte sabırsızlığın artacak. Umarım 3. kitap bir an önce çıkar =D Yine de ne olursa olsun, sanırım favorim hep ilk kitap olacak =)

    YanıtlaSil
  2. Ejderhalar candır yaa hele ki bunlar gibi seksi (insan formundayken) ejderhalar ölünesi tapılası yenilesi varlıklardır. :) Bayıldım resmen kitaba. Tek kitabıyla yazar resmen favori yazarlarımın arasına girdi.

    YanıtlaSil
  3. ahah seveceğinden emindim :) yorumuna sağlık!

    YanıtlaSil
  4. Sevmek ne kelime bayıldım resmen. :) Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  5. Ejderhalar candır yaa hele ki bunlar gibi seksi (insan formundayken) ejderhalar ölünesi tapılası yenilesi varlıklardır. :) Bayıldım resmen kitaba. Tek kitabıyla yazar resmen favori yazarlarımın arasına girdi.

    YanıtlaSil
  6. Di mi??? Ejderhalar... hele de böyleleri <3 Sana ne kadar katıldığımı anlamışsındır. Ahahah =D Yazar müthiş ya, o dialoglar ve dahası *.* Sabırsızlanıyorum artık, çıksın bir an önce! =D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...