6 Ağustos 2013 Salı

Yorum: Morgan Rice - Kahramanların Görevi (The Sorcerer`s Ring, #1)


Yüzük Krallığı`nın eteklerinde küçük bir köyde yaşayan henüz 14 yaşındaki bir gencin destansı hikayesini okurken büyüleneceksiniz. Dört kardeşten en küçüğü olan Thorgrin`den ağabeyleri nefret etmekte, babası ise o yokmuş gibi davranmaktadır. Diğerlerinden daha farklı olduğunu düşünen Thor`un hayali bir gün büyük bir savaşçı olup, Krallık Orduları ile beraber Kanyon`un öbür tarafından gelen onlarca çeşit yaratığa karşı ülkesini savunabilmektir. Yetişkinliğe adım atmaya hazırlanan Thorgrin`in Kraliyet Lejyon`una katılabilme talebi babası tarafından reddedilse bile, bu onu durdurmaya yetmez. Kendi başına yollara düşen Thorgrin, Kraliyet Sarayı`na ulaşıp, kendini ispatlamaya kararlıdır. Ancak Kraliyet Sarayı, kendi ailevi sorunları, güç çatışmaları, hırsları, kıskançlıkları, şiddet ve ihanetleriyle zaten çalkalanıyordur. Kral MacGil`in tüm gücünün kaynağı olan Hanedan Kılıcı kıpırtısız bir halde, onu yerinden kaldırabilecek kişiyi beklemektedir.

Yazar: Morgan Rice
Çevirmen: Ahmet Bora Pekiner
Yayın Evi: Elf Yayınları
Tür: Genç-Yetişkin, Fantastik
Seri: The Sorcerer`s Ring / Felsefe Yüzüğü
Sıralama: 1
Goodreads: 3,46 (970)



- Yorumum -

Eveeet fantastik severler, hazırlanın yepyeni bir serimiz var :)

Felsefe Yüzüğü Serisi yurtdışında oldukça fazla takipçisi olan ve ükemizde ise Elf Yayınları tarafından bizimle tanıştırılan Morgan Rice serisi. Yurt dışında 7. kitabı çok kısa bir süre önce çıkmış olan serinin ikinci kitabının sonbaharda çıkacak olduğu Elf Yayınları tarafından paylaşılan bilgiler arasında.


Kitabımızın konusuna gelirsek; ana karakterimiz Throgrin babası ve abileri tarafından sevilmeyen, devamlı hor görülen bir çocuktur. Tüm hayali Kraliyet Lejyon`una katılmakken babası ve abileri bunu hiç istememektedir. Kraliyet Lejyon`u ise 14 ila 19 yaş arasındaki üyelerini genellikle asillerden aldığı gibi ara sıra köylüler arasından da seçim yapmaktadır. Thor`un 14 yaşına bastığı yıl da aynı böyle bir seçim için Gümüş`ler köyleri dolaşmaktadırlar. Babasının ve abilerinin tüm karşı çıkmalarına rağmen Gümüşlere kendini tanıtır fakat şansı yaver gitmez. Tabi kahramanımız için bu bir son değildir, hatta hayalini gerçekleştirmek uğruna köyünü ve babasını terketmeye bile razıdır. Ormanda karşılaştığı büyücünün tavsiyeleri ile de kendini bir anda Kraliyet Sarayına giden yolda bulur.

Nihayetinde Kraliyet Sarayına varması ile kahramanımızın macerası başlar. Tabi bir sorun vardır, Lejyon`un kendinisi kabullenmeye hiç niyeti yoktur. Thor`un kendini kanıtlama çabaları, yaşadığı esrarengiz olaylar ve sürpriz bir şekilde gelişen aşkı bir anda hayatını hiç olmadığı kadar hareketlendirmiştir. Kısa sürede başından o kadar olay geçer ki (yok artık diyeceğiniz kadar) bir anda kendini Lejyon`un en kahraman üyesi ve Kral`ın koruması altında bulur.

Kitapta Thor`un azından anlatılan bölümler haricinde diğer birçok karakterin azından anlatılan bölümlerde mevcut. Böylelikle de çoğu karakteri daha detaylı tanıma fırsatı buluyorsunuz. Ayrıca kitap hiç düşmeyen bir tempoya sahip. Hatta o kadar ki zaman zaman bu çocuk şimdiye kadar köyünde nasıl bu kadar sakin bir hayat yaşayabilmiş dediğim anlar olmadı değil. Böylece de kitap elinizden bırakamayacağınız bir hal alıyor.

Kral Arthur`un hikayesini bilmeyeniniz yoktur. Kitap bana biraz onu hatırlattı, özellikle kimsenin yerinden oynatamadığı kılıç ve büyücü devreye girince. Fakat bu okumanızı kesinlikle engelleyen bir durum değil. Bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Bir fantastik edebiyat tutkunu olarak açıkçası benim için oldukça umut vadeden bir seri. Devam kitapları şimdiden çıkması için sabırsızlandığım kitaplar listemde yerini aldı bile.

Hepinize keyifli okumalar. :)


Puanım: 4

4 yorum:

  1. Hımm okumu diyorsun yani :)

    YanıtlaSil
  2. Dediğim gibi ilk kitap daha çok karakterleri tanıma üzerine yazılmış, belki çok fazla bir aksiyon yok ama haftasonu eline alıp bir çırpıda bitirebileceğin bir kitap. Kesinlikle umut vadeden bir seri. Okumak gerek :)

    YanıtlaSil
  3. 3. Kitabin Türkçe'si ne zaman çıkar bilgin varmı?

    YanıtlaSil
  4. 3. kitap hakkında bilgisi olan var mı ? cıktı mı veya ne zaman cıkıcak ?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...