21 Temmuz 2013 Pazar

Yorum: Simone Elkeles - Kusursuz Kimya (Perfect Chemistry, #1)


Brittany Ellis görünüşte her şeye sahipti. Varlıklı bir aile, mükemmel bir sevgili ve doğru bir arkadaş grubu. Ancak kimya dersinde, kasabanın yanlış tarafında yaşayan çete üyesi Alex Fuentesle laboratuvar partneri olmak zorunda kalınca, Brittanynin kusursuz hayatı sarsılacaktı.

Alex kötü bir çocuktu ve üstelik bunun farkındaydı. Brittanyyi baştan çıkaracağına dair arkadaşlarıyla bahse girerken, genç kızın duyguları hiç de umrunda değildi.

Fakat onları, kimyasal tepkimelerin en büyüğü bekliyordu. Aşk!

Alex ve Brittany, aralarındaki karşı konulmaz kimyaya kapıldıkça, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktı. Alex hayatını ortaya koymalı, Brittany en büyük sırlarını gözler önüne sermeliydi. Bütün dünya onları ayırmaya kararlıyken, masum bir aşk onları birarada tutabilecek miydi?



Yazar: Simone Elkeles

Çevirmen: Yeliz Üslü

Yayın Evi: Artemis Yayınları
Tür: Genç-Yetişkin, Romantik
Seri: Perfect Chemistry/Kusursuz Kimya
Sıralama: 1/3
Goodreads: 4.15 (82,903)


- Yorumum -

Kusursuz Kimya, Artemis Yayınlarından çıkan Simone Elkeles'in aynı isimli serisinin ilk kitabı. Genç-Yetişkin türündeki bu seri de Meksikalı 3 kardeşin aşkları konu ediliyor. İlk kitapta Alex Fuentes ve Brittany Ellis' i aşklarını okuyoruz.


Brittany Ellis, her gencin hayalini kuracağı bir yaşama sahip. Zengin ailesi, son model arabası ve tasarım kıyafetlerinin yanı sıra amigo kız takımının kaptanı ve okulun en gözde erkeği Colin Adams ile birlikte. Herşeyiyle mükemmel görünen bu yaşantısını sürdürmek için Brittany'nin yaşadıkları ise kimse tarafından bilinmiyor.

Alex ise gerçek bir bad boy. Yakışıklı, seksi bir Meksikalı ve  para tahsilatlarına çıkan, insanları tehdit eden bir çete üyesi. 

Hikayemiz kimya sınıfında bu iki zıt insanın partner olması ile başlıyor. Bu durumdan ikisi de hiç memnun değil ama öğrencilerin arasındaki bu ayrıma engel olmaya çalışan öğretmenleri Bayan Peterson'ın bu durumu değiştirmeye hiç niyeti yok. 

Brit ve Alex arasındaki bu çekişme, Alex'in arkadaşı ile 2 ay içerisinde Brittany'i yatağa atacağına dair motoru üzerine iddiaya girmesi ile değişmeye başlıyor ve hikaye de burada başlıyor. İddia üzerine başlayan herşey birbirlerini tanıdıkça aslında birbirlerinden pek de farklı olmamalarını kesfetmeleri le farklı bir boyut almaya başlıyor. 

Birbirleri ile yakınlaşmaya başladıkça kendi hayatları ile yüzleşmeye başlıyor çiftimiz. Brit'in babasının ilgisizliği ve annesinin takıntılı tavırlarına isyanı, Alex'in ise annesi ile yaşadığı tartışma sonrası öğrendiği gerçekler kitaba oldukça hareketlilik katıyor. 

Her ne kadar klasik bir hikayeye sahip olsa da kitap kendini okutturuyor ve başladığınızda elinizden bırakamıyorsunuz. Özellikle kitabın hem Brit hem de Alex'in ağzından yazılmış olması benim çok hoşuma gitti. Çünkü böylece her ne kadar birbirlerinden farklı olsalarda kendi iç çekişmelerini ve hislerini analiz etmeye fırsat bulabiliyorsunuz. 

Kitapta özellikle başlarda bolca geçen İspanyolca kelimeler ve bunların açıklamasının olmaması beni bir miktar rahatsız etti. Bunda benim kitap okurken kelimelere çok takılıyor olmamında etkisi var mutlaka. Bir de son çok alelacele olmuş izlenimi oluşturdu bende. Sanki yazar yazmaktan sıkılmışta yazmış gibiydi. 

Bu iki konu dışında klasik bir hikayenin günümüze uyarlanmış güzel bir versiyonuydu kitap. Bu yaz aylarında okunabilecek kitaplar arasına almanızı tavsiye ederim.


Puanım: 4


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...